Bursluluk Sınavı Başvuru Formu

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, düzenleyeceği Bursluluk Sınavıyla, hem öğrencilerinin ortalama eğitim başarılarını en yüksek düzeye taşımayı hem de üstün başarılı öğrencilerini eğitim burslarıyla ödüllendirmeyi hedeflemektedir. Kontenjanla sınırlı olan eğitim burslarımız, sınav sonuçlarına göre %100’e varan oranlarla öğrencilerimize paylaştırılmaktadır.

Sınav katılımcıları Bursluluk Sınavı, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. sınıf seviyesindeki tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

Sınav Tarihi ve Yerleri 15-16 Şubat tarihlerinde;

11:00, 13:00 ve 15:00  saatlerinde üç seans halinde düzenlenecektir.

Sınav Kuralları

1. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil testlerinden oluşacaktır.
  2. Sınav süresi; ilkokul için 60, ortaokul için 80, lise için 100 dakikadır.
  3. Sınav değerlendirmesinde “MEB Sınav Değerlendirme Kuralları” geçerlidir.
  4. Bursluluktan yararlanmak isteyen öğrencilerin, en geç 15 Mart 2020 tarihine kadar okullarımıza kayıt yaptırması gerekmektedir.
  5. Burslarımız, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilan edilen ücretleri için geçerli olacaktır. Diğer hizmetleri (kıyafet, yemek, servis ve yayın) burs kapsamı dışındadır.
  6. 15 Mart’a kadar kayıt yaptıran öğrencilerimizin, kazandıkları bursluluk hakkı, eğitim gördükleri kademe (ilkokul, ortaokul, lise) sonuna kadar geçerli olacaktır.